Nederlands English
Boxen
Boxen 2
 

Fokkerij/ Opfok

Tot nu toe heeft de familie Schuttert elk jaar veulens aangekocht.  De merrieveulens mogen vervolgens thuis op eigen weiland opgroeien en de hengstveulens gaan naar de opfok. Als 3 jarige worden ze zadelmak gemaakt en even doorgereden. Daarna mogen ze weer genieten van een periode in de wei, voordat met 4 jaar de echte training om een goed springpaard te worden begint.

Vanaf het moment dat CERONA HS (v.Celano), het voormalig Grand Prix paard van Hendrik-Jan, met pensioen ging, is de familie Schuttert ook begonnen om kleinschalig zelf te fokken. Inmiddels heeft Cerona HS drie gezonde veulens gehad van respectievelijk Harley VDL(2016), Cardento (2017) en Balou du Rouet (2018). Ook voormalige sportmerrie Cirikit HS (v.Berlin) heeft al een veulen van Harley VDL (2018) gebracht. 

Uit ervaring wisten Hendrik-Jan en zijn ouders dat goede veulens vaak uit een goede moederlijn komen en zo besloten ze om de sterke punten van de merries door te fokken. "Of de theorie klopt, weten we pas over tien jaar", volgens Hendrik-Jan, want dan zijn Luciano, Maradona, Narona en Nikita oud genoeg om zelf een Grote Prijs te kunnen springen...

Zelfgefokte veulens:
Luciano van de Driehoekhoeve (*2016), ruin, Harley VDL x Celano x Lord Calando

Maradona van de Driehoekhoeve (*2017), hengst, Cardento x Celano x Lord Calando

Narona van de Driehoekhoeve (*2018), merrie, Balou du Rouet x Celano x Lord Calando

Nikita van de Driehoekhoeve (*2018), merrie, Harley VDL x Bertin x Lux x Animo

 
De Driehoekhoeve Ondersloot Zuid 1, 7737PD Stegeren (Ommen)